Recept

Česneková polévka s vaječnou sedlinou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 38815

Ingredience

1000 ml Hovězí vývar základní
1 kávová lžička Majoránka
30 g Mouka pšeničná hrubá
50 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
5 stroužek Česnek
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 239 kcal
Kilojoule 998kJ
5% Sacharidy 18 g
18% Tuky 14 g
38% Sodík 760 mg
20% Bílkoviny 12 g

Česneková polévka s vaječnou sedlinou postup přípravy receptu:

1

V hrnci na 30g rozehřátého másla zpěníme prolisovaný česnek. Zasypeme hrubou moukou, krátce osmahneme a přidáme rozkvedlaná vejce. Za stálého míchání je necháme srazit. Zalijeme vlažným vývarem, rozmícháme a povaříme 15-20 minut.

2

Polévku dochutíme majoránkou, nasekanou petrželkou a solí.

3

Na kostičky nakrájenou žemli osmažíme na zbylém másle, rozdělíme do talířů a přelijeme polévkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept