Česneková polévka s vaječnou sedlinou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Česneková polévka s vaječnou sedlinou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 38815 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
1000 ml | Hovězí vývar základní |
1 kávová lžička | Majoránka |
50 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 137,7mg |
Draslík | 235,9mg |
Vláknina | 908,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hovězí vývar základní, Majoránka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Petržel - nať, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Česneková polévka s vaječnou sedlinou postup přípravy receptu:
1 | V hrnci na 30g rozehřátého másla zpěníme prolisovaný česnek. Zasypeme hrubou moukou, krátce osmahneme a přidáme rozkvedlaná vejce. Za stálého míchání je necháme srazit. Zalijeme vlažným vývarem, rozmícháme a povaříme 15-20 minut. |
2 | Polévku dochutíme majoránkou, nasekanou petrželkou a solí. |
3 | Na kostičky nakrájenou žemli osmažíme na zbylém másle, rozdělíme do talířů a přelijeme polévkou. |