Recept

Kapustová polévka se žampiony a rýží

  • Česko
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Kapustová polévka se žampiony a rýží 5 1
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 38820

Ingredience

25 g Celer bulvový
1200 ml Hovězí vývar základní
0,5 ks Kapusta hlávková
30 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
25 g Petržel kořen
3 polévková lžíce Rýže loupaná
1 špetka Sůl
2 ks Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 236 kcal
Kilojoule 986kJ
9% Sacharidy 31 g
10% Tuky 8 g
43% Sodík 866 mg
28% Bílkoviny 16 g

Kapustová polévka se žampiony a rýží postup přípravy receptu:

1

V hrnci na rozehřátém másle podusíme očištěné, na tenké plátky nakrájené žampiony. Přidáme omytou, na nudličky nakrájenou kapustu, celer a petržel. Vše krátce osmahneme a zalijeme vývarem.

2

Přidáme vroucí vodou spařenou rýži a zvolna vaříme doměkka.

3

Hotovou polévku podle chuti osolíme a opepříme.

Komentáře a hodnocení

 
světluška
Kapustová polévka se žampiony a rýží
Výborná polévka. Manželovi jsem opekla pár koleček klobásky, nakonec uznal, že i bez ní je výtečnáblink. Dávám do oblíbených. Díky za tip.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept