Králík zapečený s bramborami a smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík zapečený s bramborami a smetanou
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 38826 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1000 g | Brambory |
1 kávová lžička | Kmín celý |
1000 g | Králičí maso |
20 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Eidam cihla 40% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 243,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kmín celý, Králičí maso, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Králík zapečený s bramborami a smetanou postup přípravy receptu:
1 | Očištěného králíka naporcujeme, omyjeme a osušíme. Maso osolíme, opepříme, poprášíme mletou paprikou a obalíme v hladké mouce. |
2 | Do pekáčku vymazaného máslem urovnáme plátky oloupaných brambor, osolíme, opepříme, okmínujeme a poklademe porcemi králíka. Posypeme nastrouhaným sýrem a zalijeme smetanou. |
3 | Pekáč vložíme do středně vyhřáté trouby a pokrm pečeme asi 70 minut. |
4 | Můžeme podávat se zeleninovým salátem. |