Recept

Těstovinový salát s uzenou makrelou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 38851

Ingredience

250 g Cuketa
130 g Fazolky mražené
400 g Makrela uzená
30 g Ořechy vlašské
3 g Pepř černý mletý
2 ks Pomeranče
5 g Sůl
500 g Těstoviny Conchiglie
Zálivka
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
2 polévková lžíce Petržel - nať
40 ml Pomerančová šťáva

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 625 kcal
Kilojoule 2 615kJ
20% Sacharidy 72 g
31% Tuky 24 g
23% Sodík 460 mg
56% Bílkoviny 32 g

Těstovinový salát s uzenou makrelou postup přípravy receptu:

1

Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Scedíme, propláchneme ve studené vodě a opět scedíme. Zatím uvaříme v jiném hrnci osolené vody nakrájené cukety a fazolky 4-5 minut doměkka. Procedíme, propláchneme ve studené vodě a opět procedíme.

2

Oloupeme pomeranče, rozdělíme je na dílky a dáme stranou. Z makrely sloupneme kůži, vykostíme a maso rozdělíme na větší kousky.

3

Zálivka: smícháme pomerančovou šťávu, slunečnicový a ořechový olej, petržel, podle chuti sůl a pepř.

4

Do salátové mísy dáme těstoviny, cukety, fazolky, dílky pomeranče, kousky makrely a jádra ořechů. Přidáme zálivku a opatrně promícháme, aby se ryba nepoškodila. Před podáváním necháme v chladničce vychladit nejméně 30 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept