Pečená husí prsa se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená husí prsa se žampiony
Pečená husí prsa se žampiony
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 38854 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Chléb pšeničný (bílý) |
200 g | Cibule perlová |
2 polévková lžíce | Créme fraiche |
1 polévková lžíce | Hořčice kremžská |
800 g | Husí prsa |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
0,5 kávová lžička | Pepř citronový |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
4 dl | Víno červené |
250 g | Žampiony čerstvé |
marináda | |
---|---|
1 kávová lžička | Citronová kůra |
1 kávová lžička | Med včelí |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
1 polévková lžíce | Smetana zakysaná 15% |
1,5 kávová lžička | Tandoori Masala |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 394,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 2,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb pšeničný (bílý), Pepř bílý, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Víno červené, Žampiony čerstvé, Citronová kůra, Med včelí, Olej slunečnicový, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule perlová, Créme fraiche, Hořčice kremžská, Husí prsa, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř citronový, Smetana zakysaná 15%, Tandoori Masala mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pečená husí prsa se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Husí prsa bez kůže omyjeme, osušíme a mírně osolíme (0.5 lžičky). |
2 | Připravíme marinádu: do misky dáme 2 lžíce slunečnicového oleje, 1.5 lžičky koření Tandoori, 1 lžičku nastrouhané citronové kůry, 0.5 lžičky skořice, 1 lžičku medu, 1 lžíci zakysané smetany. Marinádou potřeme husí prsa a necháme je marinovat 30 minut. |
3 | Malé žampiony očistíme, omyjeme a osušíme. Rozmarýn opláchneme pod tekoucí vodou, vodu setřepeme a lístky otrháme a dáme do misky. Perlové cibulky oloupeme. |
4 | V pánvi rozpálíme máslo s 1 lžíci olivového oleje. Cibulky s žampiony krátce opečeme, ochutíme je bílým pepřem a přimícháme Créme Fraiche a krátce podusíme. Přimícháme červené víno a odstavíme z plotny. |
5 | Tvrdší bílý chléb nastrouháme nahrubo nebo rozdrobíme. V misce drobečky chleba smícháme s 1/2 drobně posekaného tymiánu, solí (0.5 lžičky), citronovým pepřem a 1 lžíci kremžské hořčice. |
6 | Naložená husí prsa vložíme na rozpálený olivový olej (3 lžíce) a opečeme z obou stran. Přeložíme je do pekáčku, poklademe chlebovou směsí a vložíme je do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme asi 20-25 minut. |
7 | Po upečení je vyjmeme z trouby, posypeme zbytkem rozmarýnu a necháme ještě na teplém místě 10 minut dojít. |
Poznámka
Jako přílohu podáváme bramboro-sýrové pyré.