Recept

Pečená husí prsa se žampiony

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 38854

Ingredience

200 g Chléb pšeničný (bílý)
200 g Cibule perlová
2 polévková lžíce Créme fraiche
1 polévková lžíce Hořčice kremžská
800 g Husí prsa
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř bílý
0,5 kávová lžička Pepř citronový
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
4 dl Víno červené
250 g Žampiony čerstvé
marináda
1 kávová lžička Citronová kůra
1 kávová lžička Med včelí
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Skořice mletá
1 polévková lžíce Smetana zakysaná 15%
1,5 kávová lžička Tandoori Masala

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 960 kcal
Kilojoule 4 017kJ
10% Sacharidy 37 g
92% Tuky 69 g
30% Sodík 602 mg
52% Bílkoviny 29 g

Pečená husí prsa se žampiony postup přípravy receptu:

1

Husí prsa bez kůže omyjeme, osušíme a mírně osolíme (0.5 lžičky).

2

Připravíme marinádu: do misky dáme 2 lžíce slunečnicového oleje, 1.5 lžičky koření Tandoori, 1 lžičku nastrouhané citronové kůry, 0.5 lžičky skořice, 1 lžičku medu, 1 lžíci zakysané smetany. Marinádou potřeme husí prsa a necháme je marinovat 30 minut.

3

Malé žampiony očistíme, omyjeme a osušíme. Rozmarýn opláchneme pod tekoucí vodou, vodu setřepeme a lístky otrháme a dáme do misky. Perlové cibulky oloupeme.

4

V pánvi rozpálíme máslo s 1 lžíci olivového oleje. Cibulky s žampiony krátce opečeme, ochutíme je bílým pepřem a přimícháme Créme Fraiche a krátce podusíme. Přimícháme červené víno a odstavíme z plotny.

5

Tvrdší bílý chléb nastrouháme nahrubo nebo rozdrobíme. V misce drobečky chleba smícháme s 1/2 drobně posekaného tymiánu, solí (0.5 lžičky), citronovým pepřem a 1 lžíci kremžské hořčice.

6

Naložená husí prsa vložíme na rozpálený olivový olej (3 lžíce) a opečeme z obou stran. Přeložíme je do pekáčku, poklademe chlebovou směsí a vložíme je do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme asi 20-25 minut.

7

Po upečení je vyjmeme z trouby, posypeme zbytkem rozmarýnu a necháme ještě na teplém místě 10 minut dojít.

Poznámka

Jako přílohu podáváme bramboro-sýrové pyré.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept