Krůtí řízky s mandlemi
30 min.
Ingredience
- 600gramůKrůtí prsa
 - 2kusyVejce slepičí
 - 50mililitrůSmetana 12% (konzumní)
 - 2kusyRohlíky bílé
 - 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
 - 2lžíceMáslo čerstvé
 - 1lžíceKari koření
 - 1lžičkaSůl
 - 2lžíceMandle plátky
 - 200mililitrůOlej rostlinný
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
914 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
77 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené krůtí maso nakrájíme na tenké řízky, naklepeme, potřeme rozpuštěným máslem a po obou stranách osolíme.
 - 2Hladkou mouku smícháme s kari kořením, vejce rozkvedláme se smetanou a osolíme. Rohlíky nakrájíme na nudličky a promícháme s nasekanými plátky mandlí.
 - 3Řízky postupně obalujeme v kořeněné mouce, vejcích a rohlících s mandlemi.
 - 4Ve velké pánvi rozehřejeme olej a obalené řízky na něm usmažíme po obou stranách dozlatova.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.