Kuřecí stehna s fazolkami a hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí stehna s fazolkami a hráškem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 38858 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
200 g | Fazolky mražené |
6 polévková lžíce | Hrášek v mírně slaném nálevu |
600 g | Kuřecí stehna |
200 g | Mrkev kořen |
6 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 124,5mg |
Draslík | 434,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,3mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Fazolky mražené, Kuřecí stehna, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrášek v mírně slaném nálevu, Mrkev kořen, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kuřecí stehna s fazolkami a hráškem postup přípravy receptu:
1 | Omytá a osušená kuřecí stehna osolíme a v kastrole na rozehřátém oleji opečeme po obou stranách. |
2 | Stehna vyjmeme a ve výpeku zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Podlijeme vývarem, vložíme opečená stehna a dusíme je do poloměkka. |
3 | Potom přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou mrkev, fazolky a dusíme dál, aby maso úplně změklo. Nakonec vsypeme okapaný hrášek a pokrm jen prohřejeme. |
4 | Můžeme podávat s vařenými bramborami. |