Recept

Polévka z listového špenátu s mletými mandlemi

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 38859

Ingredience

100 g Mandle mleté
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
55 g Sýr Parmezán
600 ml Vývar zeleninový
510 g Špenát listový čerstvý
2 g Pepř černý celý
2 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 409 kcal
Kilojoule 1 710kJ
5% Sacharidy 19 g
40% Tuky 30 g
61% Sodík 1 g
32% Bílkoviny 18 g

Polévka z listového špenátu s mletými mandlemi postup přípravy receptu:

1

Oprané špenátové listy vložíme do zeleninového vývaru a rychle přivedeme k varu. Oheň zmírníme a vaříme přibližně 5 minut. Přidáme mleté mandle, sůl, nameleme pepř a na mírném ohni vaříme další 2 minuty. Hrnec stáhneme z ohně, necháme trochu vychladnout a přelijeme do mixéru.

2

Vývar se špenátem rozmixujeme dohladka. Vmícháme šlehačku, vše vrátíme na do hrnce a opatrně prohřejeme. Pozor, nesmíme vařit!

3

Polévku posypeme nastrouhaným parmezánem a ozdobíme několika celými špenátovými listy.

Poznámka

Polévku je možno servírovat i studenou, zvláště použijeme-li na její přípravu čerstvý vývar. Mandle jí dodávají velice zvláštní jemnou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept