Polévka z listového špenátu s mletými mandlemi

20 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
409 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
30 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
6 g
Cukr
649 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oprané špenátové listy vložíme do zeleninového vývaru a rychle přivedeme k varu. Oheň zmírníme a vaříme přibližně 5 minut. Přidáme mleté mandle, sůl, nameleme pepř a na mírném ohni vaříme další 2 minuty. Hrnec stáhneme z ohně, necháme trochu vychladnout a přelijeme do mixéru.
  • 2
    Vývar se špenátem rozmixujeme dohladka. Vmícháme šlehačku, vše vrátíme na do hrnce a opatrně prohřejeme. Pozor, nesmíme vařit!
  • 3
    Polévku posypeme nastrouhaným parmezánem a ozdobíme několika celými špenátovými listy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.