Smetanová omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanová omáčka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 3886 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
35 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 ks | Petržel kořen |
1 ks | Petržel - nať |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
50 g | Šunka dušená |
1 ks | Tymián čerstvý |
750 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 45,1mg |
Draslík | 834,6mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 86,6mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 78,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Muškátový oříšek, Petržel kořen, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Šunka dušená, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Smetanová omáčka postup přípravy receptu:
1 | Nakrájíme šunku na kostičky, malou cibuli na kolečka, malý kousek celeru, petržele a mrkve, na másle krátce osmahneme, přidáme bobkový list, snítku tymiánu a petrželky, zasypeme moukou a chvíly mícháme. |
2 | Zalijeme vývarem a smetanou. Za stálého míchání vaříme asi 30 minut. |
3 | Scedíme, dochutíme solí, muškátovým oříškem a lžičkou másla. |