Selské vdolky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Selské vdolky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 38861 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 kávová lžička | Droždí |
500 g | Mouka pšeničná hladká |
10 ml | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Sůl |
350 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59,0mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 13,0mg |
Vláknina | 30,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí, Olej slunečnicový, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Selské vdolky postup přípravy receptu:
1 | Mouku a sůl dáme do velké mísy a vmícháme droždí. Uprostřed uděláme důlek a nalijeme vodu. Vypracujeme měkké, ale nelepivé těsto. |
2 | Zpracujeme těsto, až je hladké a pružné. Vytvarujeme z něho kouli a vložíme ji do mísy. Pokryjeme pomaštěnou fólií a necháme na teplém místě kynout 1-1 1/2 hodiny, až dvojnásobně nabude. |
3 | Lehce vymažeme 2 nebo 3 plechy. Těsto rozdělíme na 18 stejných kousků. Vytvarujeme z nich bochánky — kraje přitahujeme ke středu, aby se zakulatily. Bochánky rozložíme na plechy a necháme místo na další kynutí. Lehce je zakryjeme naolejovanou fólií a necháme kynout asi 20 minut na teplém místě, až opět nakynou. |
4 | Vdolky pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. |