Huspenina ze směsi mas - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 180 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Huspenina ze směsi mas
Celkový čas: | 180 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 38865 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
100 g | Celer bulvový |
2 stroužek | Česnek |
200 g | Cibule |
60 g | Houby čerstvé |
200 g | Husí maso |
100 g | Mrkev kořen |
1 dl | Ocet kvasný lihový |
6 g | Paprika mletá sladká |
5 g | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel kořen |
8 g | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
200 g | Vepřová plec |
200 g | Vepřové nožičky |
1,5 l | Voda pitná |
60 g | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 152,8mg |
Draslík | 428,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Husí maso, Paprika mletá sladká, Petržel kořen, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová plec, Vepřové nožičky, Voda pitná, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Huspenina ze směsi mas postup přípravy receptu:
1 | Vepřové, husí maso a nožičky, vložíme do studené vody, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a pozvolna vaříme 1 hodinu. Mezitím uvaříme vejce natrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. K masu přidáme kořenovou zeleninu vcelku, nakrájené houby, prolisovaný česnek a papriku a vaříme další 1 hodinu. Vývar scedíme, obrané maso i zeleninu nakrájíme na malé kousky. Do čistého vývaru rozpustíme želatinu a důkladně promícháme. Poté do připravené formy nalijeme asi 1 cm vývaru se želatinou a počkáme, až ztuhne. Poklademe kousky masa, zeleniny a vajec a zalijeme zbytkem vývaru, necháme ztuhnout a vychladit. Podáváme s octem a cibulí nakrájenou na kolečka. |