Huspenina ze směsi mas

180 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
247 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
13 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřové, husí maso a nožičky, vložíme do studené vody, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a pozvolna vaříme 1 hodinu. Mezitím uvaříme vejce natrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. K masu přidáme kořenovou zeleninu vcelku, nakrájené houby, prolisovaný česnek a papriku a vaříme další 1 hodinu. Vývar scedíme, obrané maso i zeleninu nakrájíme na malé kousky. Do čistého vývaru rozpustíme želatinu a důkladně promícháme. Poté do připravené formy nalijeme asi 1 cm vývaru se želatinou a počkáme, až ztuhne. Poklademe kousky masa, zeleniny a vajec a zalijeme zbytkem vývaru, necháme ztuhnout a vychladit. Podáváme s octem a cibulí nakrájenou na kolečka.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.