Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 90 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 38878

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
7 g Droždí
750 g Mouka pšeničná celozrnná
30 g Máslo čerstvé
10 ml Olej slunečnicový
2 kávová lžička Sůl
450 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 190 kcal
Kilojoule 793kJ
10% Sacharidy 34 g
4% Tuky 3 g
6% Sodík 114 mg
10% Bílkoviny 6 g

Selský bochník postup přípravy receptu:

1

Mouku a sůl dáme do velké mísy. Vložíme změklé máslo, cukr, droždí

2

a důkladně promícháme. Uprostřed přísad uděláme důlek a zalijeme vodou. Těsto zpracujeme pomocí elektrického hnětače.

3

Zpracujeme těsto, až je hladké a pružné a utvoříme kouli. Těsto dáme do mísy, zakryjeme fólií potřenou olejem a necháme na teple kynout 1-1,5 hodiny, až těsto zdvojnásobí objem.

4

Těsto přeneseme na lehce pomoučený vál a zpracováváme je 2-3 minuty, až je hladké.

5

Vymažeme koláčovou formu. Vytvarujeme bochník. Volně zakryjeme olejem pomazanou fólií a necháme kynout na teple 1-1,5 hodiny, až těsto dvojnásobně nabude.

6

Bochník posypeme drcenou pšenicí. V troubě předehřáté na 230°C pečeme 20-25 minut, až chléb pěkně vykyne a je dobře upečený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept