Selský bochník - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Selský bochník
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 90 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 38878 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
7 g | Droždí |
30 g | Máslo čerstvé |
750 g | Mouka pšeničná celozrnná |
10 ml | Olej slunečnicový |
2 kávová lžička | Sůl |
450 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 988,9mg |
---|---|
Cholesterol | 2,3mg |
Draslík | 11,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Olej slunečnicový, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná celozrnná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Selský bochník postup přípravy receptu:
1 | Mouku a sůl dáme do velké mísy. Vložíme změklé máslo, cukr, droždí |
2 | a důkladně promícháme. Uprostřed přísad uděláme důlek a zalijeme vodou. Těsto zpracujeme pomocí elektrického hnětače. |
3 | Zpracujeme těsto, až je hladké a pružné a utvoříme kouli. Těsto dáme do mísy, zakryjeme fólií potřenou olejem a necháme na teple kynout 1-1,5 hodiny, až těsto zdvojnásobí objem. |
4 | Těsto přeneseme na lehce pomoučený vál a zpracováváme je 2-3 minuty, až je hladké. |
5 | Vymažeme koláčovou formu. Vytvarujeme bochník. Volně zakryjeme olejem pomazanou fólií a necháme kynout na teple 1-1,5 hodiny, až těsto dvojnásobně nabude. |
6 | Bochník posypeme drcenou pšenicí. V troubě předehřáté na 230°C pečeme 20-25 minut, až chléb pěkně vykyne a je dobře upečený. |