Recept

Nugátová paštika s kandovaným ovocem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 38885

Ingredience

150 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Cukr moučkový
80 g Datle
0,5 kávová lžička Hřebíček
1 polévková lžíce Kakao
200 g Kandované ovoce
150 g Mandle
150 g Med včelí
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Máslo čerstvé
150 g Ořechy vlašské
1 špetka Pepř bílý
1 kávová lžička Skořice mletá

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 215 kcal
Kilojoule 900kJ
8% Sacharidy 30 g
14% Tuky 10 g
1% Sodík 11 mg
6% Bílkoviny 3 g

Nugátová paštika s kandovaným ovocem postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Koláčovou formu vyložíme pečícím papírem.

2

V nerezové míse smícháme vlašské ořechy, madle, datle a kandované ovoce. Přidáme hřebíček, skořici, muškátový oříšek, bílý pepř, mouku a kakao, vše důkladně promícháme.

3

Do hrnce dáme med, máslo, cukr a za stálého míchání na mírném ohni rozpustíme. Poté ze sporáku odstavíme a nalijeme do nerezové mísy k ořechům a kandovanému ovoci. Důkladně promícháme a takto připravenou hmotu vložíme do koláčové formy.

4

Za pomoci rukou hmotu ve formě pořádně upěchujeme a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme asi 40 minut.

5

Po upečení necháme nugátovou paštiku vychladnout, poté posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept