Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 38891

Ingredience

2,5 dl Bujón natur kuřecí
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
100 g Hlíva ústřičná
100 g Hříbky čerstvé
1,5 kávová lžička Kmín celý
1 kávová lžička Kmín drcený
1,5 kg Kuře
100 g Lišky čerstvé
1 dl Mléko plnotučné
1,5 polévková lžíce Máslo bylinkové
100 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Omáčka sojová světlá
1 kávová lžička Pepř citronový
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Rohlíky bílé
100 g Slanina vepřová
0,5 polévková lžíce Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 dl Smetana 16% (pochoutková)

Nutriční hodnoty jedné porce

67% Kalorie 1,319 kcal
Kilojoule 5 517kJ
5% Sacharidy 17 g
135% Tuky 101 g
51% Sodík 1 g
146% Bílkoviny 82 g

Houbové kuře postup přípravy receptu:

1

Kuře očistíme, omyjeme a osušíme. Zevnitř kuře potřeme bylinkovým máslem a celé kuře osolíme.

2

Směs lesních hub (hřiby, lišky, kozáky, syrovinky, hlívy aj.) očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme na tenké nudličky. Očištěnou cibuli pokrájíme na kostičky. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme. Chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na tenké nudličky. Pokrájený rohlík dáme do mísy a zalijeme mlékem. Vejce rozklepneme, žloutky přidáme k rohlíku a bílky vyšleháme na tuhý sníh.

3

V pánvi na rozpáleném oleji (1 lžíce) osmahneme dozlatova slaninu, vyjmeme ji a dáme do mísy k rohlíku. Na zbylém omastku podusíme cibuli, přidáme pokrájené houby, chilli, ochutíme solí, citronovým pepřem, drceným kmínem a za častého promíchání houby vydusíme z vody. Pak je osmažíme dozlatova. Vychladlou směs přidáme do mísy k rohlíku a vše dobře promícháme. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílku a houbovou směs vložíme do kuřete. Kuře zašijeme nebo uzavřeme důkladně párátky.

4

Kuře položíme do zapékací mísy, osolíme ho a posypeme kmínem. Obložíme ho plátky másla (100 g), přilijeme kuřecí bujon, zakryjeme a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme do zlatohněda při 180 °C přibližně 75 minut, při 200 °C 15 minut.

5

Kuře během pečení poléváme výpekem. 15 minut před dopečením celé kuře potřeme zakysanou smetanou, ve které jsme rozmíchali sójovou omáčku.

6

Z upečeného kuřete odstraníme nitě (nebo párátka) a rozporcujeme ho.

7

Kuře podáváme teplé i studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept