Sacebeli z vepřového masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sacebeli z vepřového masa
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 389 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 g | Česnek |
300 g | Cibule |
200 ml | Hovězí vývar základní |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g | Ořechy vlašské |
2 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
300 g | Rajčata |
20 g | Sůl |
200 g | Tuk |
1000 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 86,0mg |
Draslík | 563,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 260,9mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Ořechy vlašské, Rajčata, Sůl, Tuk, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Sacebeli z vepřového masa postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou kýtu opláchneme a nakrájíme přes vlákno tenčí plátky. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme a maso osolíme, opepříme a obalíme v prosáté mouce. |
2 | Plátky po obou stranách rychleji opečeme v tuku a vyjmeme je. |
3 | Ve výpeku osmahneme jemně nakrájenou cibuli, nakrájený česnek a jádra vlašských ořechů. Směs zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažným vývarem, rozmícháme, povaříme a dochutíme. |
4 | Plátky masa ve směsi velmi krátce prohřejeme. |
5 | Při podávání plátky masa přeléváme šťávou a obkládáme kolečky rajčat a snítkou petrželové natě. |