Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 38901

Ingredience

4 ks Banány
3 polévková lžíce Cukr krupice
45 g Máslo čerstvé
60 ml Rum
5 g Skořice mletá
300 ml Zmrzlina vanilková

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 497 kcal
Kilojoule 2 080kJ
21% Sacharidy 76 g
24% Tuky 18 g
3% Sodík 62 mg
9% Bílkoviny 5 g

Flambované banány postup přípravy receptu:

1

Máslo a cukr vložíme do pánve na smažení a mírně zahříváme, až se máslo a cukr rozpustí. Mícháme, aby se máslo spojilo s cukrem, a pak mícháme ještě dalších 5 minut.

2

Do karamelové směsi přimícháme skořici a přidáme banány. Smažíme je 3 minuty po každé straně, až jsou horké.

3

Na pánvi opatrně ohřejeme rum, sejmeme z hořáku a zapálíme. Hořící rum vlijeme na půlky banánů.

4

Když plameny zhasnou, přendáme banány s horkou omáčkou na talíře. Servírujeme s kopečky vanilkové zmrzliny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept