Flambované banány

15 min.
Jamajka

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
18 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
6 g
Cukr
51 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo a cukr vložíme do pánve na smažení a mírně zahříváme, až se máslo a cukr rozpustí. Mícháme, aby se máslo spojilo s cukrem, a pak mícháme ještě dalších 5 minut.
  • 2
    Do karamelové směsi přimícháme skořici a přidáme banány. Smažíme je 3 minuty po každé straně, až jsou horké.
  • 3
    Na pánvi opatrně ohřejeme rum, sejmeme z hořáku a zapálíme. Hořící rum vlijeme na půlky banánů.
  • 4
    Když plameny zhasnou, přendáme banány s horkou omáčkou na talíře. Servírujeme s kopečky vanilkové zmrzliny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.