Recept

Kuřecí čtvrtky na rozmarýnu

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Kuřecí čtvrtky na rozmarýnu 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 38917

Ingredience

600 g Kuřecí čtvrtky
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
1 l Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 701 kcal
Kilojoule 2 932kJ
1% Sacharidy 4 g
51% Tuky 38 g
64% Sodík 1 g
53% Bílkoviny 30 g

Kuřecí čtvrtky na rozmarýnu postup přípravy receptu:

1

Očištěné, omyté a osušené kuřecí čtvrtky osolíme, opepříme a urovnáme do pekáče. Přilijeme tolik vývaru, aby sahal do poloviny výšky kuřecího masa. Na každou čtvrtku položíme lžíci másla a maso posypeme rozmarýnem.

2

Pokrm pečeme pod pokličkou v silně vyhřáté troubě 30 minut. Potom pokličku odstraníme a dopékáme ve středně vyhřáté troubě ještě 15-20 minut. Podle potřeby přilijeme vývar.

3

Vhodnou přílohou jsou pečené nebo vařené brambory.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Kuřecí čtvrtky na rozmarýnu
Na takto připraveném jídle jsme si všichni pochutnali, dělala jsem více porcí a jako přílohu zvolila těstoviny. Recept můžu doporučit, jen jsem neměla hodně silně vyhřátou troubu, stupně nenapíšu, mám plynovou troubu. Měla jsem strach, aby se mi rozmarýn na povrchu nepřipálil. Šťávu si dovedu představit i zahuštěnou, ale není to nutné, samozřejmě byla dobrá i tak.smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept