Roláda s řeřichou a parmezánem

28 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
266 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
22 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
930 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vymazaný plech o rozměrech 23 x 30 cm vyložíme pečícím papírem, posypaným polovinou parmezánu, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C.
  • 2
    Na jemno nasekáme listy řeřichy (několik jich odložíme na ozdobu) a jarní cibulku.
  • 3
    Polovinu nasekaných listů řeřichy smícháme s vejci, solí a čerstvě umletým pepřem, směs nalijeme na plech a pečeme, dokud vejce neztuhnou (7–8 minut). Vyndáme z trouby, necháme asi 5 minut stát, potom vše posypeme druhou polovinou parmezánu, přikryjeme papírem na pečení a necháme v chladu, dokud plech i těsto úplně nevystydnou (přibližně 35 minut).
  • 4
    Zatím připravíme náplň. V misce smícháme druhou polovinu listů řeřichy, smetanový sýr Lučina, mléko a cibulku.
  • 5
    Vychladlé těsto opatrně přeneseme na prkénko, odstraníme vrchní pečící papír a potřeme připravenou náplní.
  • 6
    Roládu začneme balit od užšího konce, přitom opatrně odstraňujeme spodní pečící papír. Hotovou roládu dáme na 30 minut do ledničky, aby dostatečně ztuhla. Pak ji vyndáme, nakrájíme na silnější plátky. Podáváme ozdobené lístky řeřichy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.