Recept

Brynzová polévka s drobením a sladkou smetanou

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 38923

Ingredience

4 g Kmín celý
10 g Kopr čerstvý
20 ml Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hrubá
60 g Máslo čerstvé
10 g Pažitka
120 ml Smetana 16% (pochoutková)
120 g Sýr Brynza
8 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
1200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 369 kcal
Kilojoule 1 544kJ
6% Sacharidy 22 g
35% Tuky 26 g
41% Sodík 811 mg
20% Bílkoviny 11 g

Brynzová polévka s drobením a sladkou smetanou postup přípravy receptu:

1

Do misky rozklepneme vejce, přilijeme mléko a postupně přimícháváme hrubou mouku. Vznikne hladké těsto, které necháme pár minut odležet.

2

Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, okmínujeme, přivedeme k varu, vezmeme těsto a přes hrubé struhadlo strouháme drobení rovnou do vroucí vody. Promícháme, přisypeme rozdrobenou brynzu, přidáme máslo, povaříme, nakonec přilijeme sladkou smetanu, přidáme posekaný kopr a pažitku. Necháme projít varem a odstavíme.

3

Polévku nalijeme do talířů a podáváme ji horkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept