Recept

Špenátovo-mandlová polévka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 38 minut
Doba přípravy: 8 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 38929

Ingredience

100 g Mandle mleté
1 g Pepř černý mletý
115 ml Smetana 12% (konzumní)
55 g Sýr Parmezán
1 g Sůl
750 ml Vývar zeleninový
500 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 259 kcal
Kilojoule 1 083kJ
4% Sacharidy 15 g
23% Tuky 17 g
43% Sodík 863 mg
22% Bílkoviny 13 g

Špenátovo-mandlová polévka postup přípravy receptu:

1

Připravíme větší hrnec, do kterého vložíme špenát rozdělený na jednotlivé listy. Část špenátových listů odložíme stranou, poslouží jako ozdoba na hotovou polévku. Špenát v hrnci zalijeme zeleninovým vývarem. Jakmile začne vývar vřít, ztlumíme oheň a pět minut povaříme.

2

Potom do hrnce vsypeme umleté mandle, osolíme a opepříme podle chuti a vaříme ještě další dvě minuty. Hrnec odstavíme a polévku necháme chladnout.

3

Vlažnou polévku vlijeme do kuchyňského mixéru. Mixujeme tak dlouho, dokud není polévka úplně hladká. Nemáme-li k dispozici mixér, můžeme stejného efektu docílit i ručním šlehačem. Přilijeme nízkotučnou smetanu a znovu mixujeme. Dokonale hladký špenátový krém vlijeme zpátky do hrnce. Polévku už nevaříme, jenom na velmi mírném ohni ohřejeme.

4

Jednotlivé porce polévky na talíři posypeme nastrouhaným parmezánem a mírně opepříme čerstvě namletým pepřem. Vložíme do každého talíře několik listů špenátu a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept