Recept

Gratinovaný kapr na kmíně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 38933

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
1200 g Kapr obecný
1 kávová lžička Kmín celý
100 g Máslo čerstvé
120 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 445 kcal
Kilojoule 1 863kJ
0% Sacharidy 1 g
40% Tuky 30 g
11% Sodík 229 mg
74% Bílkoviny 42 g

Gratinovaný kapr na kmíně postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté porce kapra osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a posypeme kmínem. Necháme v chladničce asi 30 minut odležet.

2

Na pánvi na větší části rozehřátého másla opečeme porce ryby po obou stranách, vyjmeme a urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy. Přelijeme vypečenou šťávou a poklademe sýrem nakrájeným na plátky.

3

Mísu vložíme do trouby pod rozehřátý gril a pokrm zprudka zapečeme dorůžova.

4

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a okurkový salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept