Pečený kapr s bazalkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený kapr s bazalkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 38935 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1000 g | Kapr obecný |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový květ |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 380,2mg |
---|---|
Cholesterol | 177,0mg |
Draslík | 839,3mg |
Vláknina | 112,1mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Citronová šťáva, Kapr obecný, Muškátový květ, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pečený kapr s bazalkou postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené porce kapra osolíme, opepříme, okořeníme špetkou muškátového květu a posypeme nasekanou bazalkou. |
2 | Na pánvi na rozpuštěném másle porce po obou stranách opečeme. Po upečení pokapeme citronovou šťávou a ihned podáváme. |
3 | Vhodnou přílohou je bramborová kaše nebo různě upravené brambory. |