Recept

Polévka s bazalkovo-česnekovým pestem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 38942
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

Na polévku
6 ks Brambory
1 ks Cibule
450 g Cuketa
450 g Fazole Borlotti
450 g Fazole Fava
30 g Máslo čerstvé
5 g Sůl
50 g Těstoviny konzumní
3 l Voda pitná
Na pesto
100 g Bazalka
3 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Rajčata
50 g Sýr Parmezán
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 332 kcal
Kilojoule 1 389kJ
12% Sacharidy 45 g
15% Tuky 11 g
26% Sodík 512 mg
34% Bílkoviny 19 g

Polévka s bazalkovo-česnekovým pestem postup přípravy receptu:

1

Budeme-li vařit ze sušených fazolí, musíme je večer před přípravou jídla namočit do vody a nechat přes noc nabobtnat. Čerstvé fazole namáčení nevyžadují. Omyté fazole vložíme do většího hrnce se studenou vodou. Všechny musí být ponořené ve vodě. Od chvíle, kdy dosáhneme bodu varu, necháme přikryté pokličkou provářet 15 minut. Odstavíme z plotny a vodu slijeme.

2

Na pánvi necháme rozpustit máslo, do kterého nasypeme všechnu pokrájenou zeleninu, tedy cibuli, cuketu, brambory. Zvýšíme plamen a 5 minut prudce smažíme, než zelenina změkne. Přilijeme studenou vodu, lehce osolíme a zakryjeme pokličkou. 1 hodinu vaříme. Po hodině přidáme těstoviny a ještě povaříme dalších 15 minut.

3

Mezitím připravíme pesto. Natrháme lístky bazalky a nasypeme je do mixéru. Přidáme k nim čtyři prolisované stroužky česneku. Obojí rozmixujeme, aby pesto bylo zcela hladké. Rajče spaříme vařící vodou a následně ho oloupeme. Rozkrájíme na kostičky, které smícháme s bazalkovo-česnekovým pestem. Dosypeme parmezán a přiléváme olej, přičemž směs stále mícháme. Pesto vložíme do horké polévky teprve v okamžiku, kdy ji budeme podávat na stůl.

Poznámka

Polévku můžeme podávat s křupavým opečeným chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept