Roláda z řeřichy

38 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
16 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
358 mg
Cukr
784 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na několik minut si předehřejeme troubu na 200 °C. Plech si pečlivě vymažeme olejem, položíme si na něj z role uříznutý pečicí papír, který posypeme asi polovinou množství nastrouhaného parmezánu.
  • 2
    Lístky řeřichy si nasekáme najemno a v misce je promícháme s vejcem, osolíme a opepříme je. Vzniklou směs přelijeme na připravený plech a v předehřáté troubě pečeme asi 7-8 minut. Vytáhneme z trouby a necháme volně asi 5 minut vychladnout. Po 5 minutách posypeme parmezánem, který nám zbyl, a pak přikryjeme listem pečicího papíru. Necháme asi půl hodiny přikryté, než těsto úplně vychladne.
  • 3
    Na náplň roládu v misce promícháme měkký sýr a mléko, přidáme najemno nasekané lístky řeřichy a cibulky šalotky, osolíme a opepříme.
  • 4
    Hotové a zcela vychladlé těsto přeložíme na dřevěný vál. Odklopíme z něho pečicí papír a potřeme silnou vrstvou připravené náplně. Velmi opatrně potom roládu stáčíme, pomáhá nám v tom pečicí papír vespod. Hotovou řeřichovou roládu necháme ještě alespoň 30 minut odležet v ledničce. Před podáváním rozkrájíme na asi 1 cm silné plátky a zdobíme zbylými lístky řeřichy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.