Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 38956

Ingredience

200 g Ananas
1,5 dl Ananasová šťáva
1,5 kávová lžička Cukr třtinový
150 g Hříbky čerstvé
2 polévková lžíce Ocet Sherry
21,5 polévková lžíce Olej chilli
4 polévková lžíce Olej olivový jedlý
6 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
1 ks Paprika žlutá
1 kávová lžička Pepř bílý
1 ks Pórek
1 kávová lžička Sůl
600 g Vepřové kotlety
3 ks Šalotka
100 g Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 702 kcal
Kilojoule 2 936kJ
19% Sacharidy 68 g
28% Tuky 21 g
27% Sodík 536 mg
67% Bílkoviny 38 g

Vepřové trochu jinak postup přípravy receptu:

1

Vepřovou kotletu bez kosti omyjeme a osušíme. Maso pokrájíme na plátky, pak na hranolky silné přibližně 1,5 x 1,5 cm. Maso dáme do mísy, pokapeme ho chilli olejem, přidáme sójovou omáčku, 3 lžíce, a promícháme.

2

Konzervovaný ananas scedíme, šťávu zachytíme. Sušené švestky bez pecek omyjeme a rozkrájíme na poloviny.

3

Šalotku očistíme, drobně pokrájíme. Očištěný pórek pokrájíme zešikma na tenké proužky. Malé čerstvé hříbky očistíme, omyjeme a rozkrájíme na poloviny. Žlutou masitou papriku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme ji na tenké proužky.

4

Ve woku si rozpálíme olej, přidáme pórek se šalotkou, zeleninu zpěníme, přidáme hranolky masa, které společně orestujeme dozlatova. Restujeme přibližně 2–3 minuty. Pak přidáme hříbky, sušené švestky, papriku a vše za častého promíchání osmažíme 8–10 minut. Ke konci přimícháme 3 lžíce sójové omáčky, šťávu z ananasu, ananas pokrájený na kostky, dochutíme třtinovým cukrem, solí, bílým pepřem a sherry octem.

5

Důkladně promícháme a ihned podáváme.

Poznámka

Jako přílohu podáváme hranolky nebo dušenou rýži.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept