Recept

Vepřové s hříbkovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 38961

Ingredience

3 dl Bujón zlatý houbový
250 g Chřest sterilovaný
1 ks Cibule
300 g Hříbky čerstvé
1 kávová lžička Kmín drcený
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 kávová lžička Pepř černý mletý
80 g Slanina vepřová
1,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
250 g Sýr smetanový tavený 45%
2 kávová lžička Sůl
300 g Vepřová panenka
2 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 760 kcal
Kilojoule 3 179kJ
6% Sacharidy 23 g
81% Tuky 61 g
46% Sodík 922 mg
61% Bílkoviny 34 g

Vepřové s hříbkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Vepřovou panenku omyjeme a osušíme. Slaninu pokrájíme na hranolky. Špalíček masa prošpikujeme, osolíme, posypeme čerstvě pomletým černým pepřem a kmínem. Konzervovaný chřest scedíme z nálevu, nálev zachytíme.

2

Cibuli s česnekem očistíme a drobně pokrájíme. Čerstvé hříbky očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky.

3

V hrnci rozpálíme olej a maso restujeme přibližně 10 minut z každé strany dozlatova. Měkké maso vyjmeme, zabalíme do alobalu a dáme do druhého hrnce, který zakryjeme poklicí.

4

K omastku přidáme lžíci másla, cibuli s česnekem, hříbky a vše za častého promíchání smažíme 5-8 minut. Ke konci přimícháme 3 dl houbového bujonu, ve kterém jsme rozmíchali tavený sýr. Omáčku povaříme přibližně 3-4 minuty, přimícháme smetanu, podle chuti dosolíme a opepříme bílým pepřem. Omáčku rozmixujeme dohladka. V pánvi přivedeme k varu 3 lžíce nálevu z nakládaného chřestu, přidáme lžíci másla, vložíme chřest a pod pokličkou ho ohřejeme.

5

Maso pokrájíme na plátky, které rozdělíme na talíře, maso polijeme omáčkou, přidáme na okraj chřest a podáváme.

Poznámka

K houbové omáčce podáváme podle chuti uvařenou rýži nebo špekové knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept