Recept

Studená polévka s hovězím masem a pohankovými nudlemi

  • Korea
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 320 minut
Doba přípravy: 180 minut
Doba vaření: 140 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 38964

Ingredience

20 g Cibulka jarní
4 polévková lžíce Cukr krupice
300 g Hovězí maso zadní
1 ks Hrušky
400 g Nudle pohankové
15 ml Ocet vinný
50 g Okurka salátová
100 g Oříšky piniové
2 g Paprika mletá sladká
1 ks Paprika červená
2 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
4 l Voda pitná
20 g Česnek
170 g Ředkev
Kořenící omáčka
24 g Cukr krupice
45 ml Ocet vinný
9 ml Omáčka sójová
2 g Paprika mletá sladká

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 779 kcal
Kilojoule 3 260kJ
29% Sacharidy 104 g
34% Tuky 26 g
29% Sodík 589 mg
67% Bílkoviny 38 g

Studená polévka s hovězím masem a pohankovými nudlemi postup přípravy receptu:

1

Maso propláchneme pod studenou vodou a zbavíme šlach. Česnek a cibuli oloupeme. Očištěné maso přivedeme k varu a dále ho vaříme na mírném ohni asi jednu hodinu.

2

Po této době přidáme k vařícímu se masu cibuli a česnek a vaříme dalších 30 minut. Když je maso měkké, vyjmeme ho z vývaru a nakrájíme na jemné kousky. Z vychladlého vývaru odstraníme tuk a ve vývaru dobře rozmícháme připravenou kořenící omáčku. Okurku očistíme, podélně ji rozkrojíme a nakrájíme na šikmé plátky a na 20 minut ji dáme do slané vody. Po 20 minutách okurku ze slané vody vyjmeme a osušíme v utěrce. Ředkev oloupeme a nakrájíme na jemné kousky, které necháme 20 minut marinovat ve sladkokyselé marinádě. Hrušku oloupeme a nakrájíme na měsíčky a namočíme ji na 20 minut do cukrové vody. Piniové oříšky oloupeme a osušíme v utěrce. Červenou papriku opláchneme a nakrájíme na jemné proužky. Vejce vložíme do osolené vody a uvaříme natvrdo. Potom vejce oloupeme a rozpůlíme. Nudle uvaříme ve vroucí vodě podle návodu na obalu a uvařené je propláchneme pod tekoucí studenou vodou, vytvarujeme je do tvaru hnízda a necháme okapat. Okapané nudle ve tvaru hnízda přendáme na misky nebo talíře, ozdobíme kousky vařeného masa, okurky, proužky papriky a polovinami vařeného vejce a naaranžované nudle a zeleninu zalijeme studeným vývarem. Podáváme studené.

3

Kořenící omáčka:

4

Suroviny na omáčku dobře promícháme.

5

Marináda na ředkev:

6

V octě dobře rozmícháme mletý červený pepř, sůl a cukr.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept