Recept

Sacherův dort s kávovým krémem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 38976

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
120 g Cukr moučkový
120 g Džem rybízový
60 g Mandle
60 g Mouka pšeničná hrubá
60 g Máslo čerstvé
120 g Poleva čokoládová
6 ks Vaječný bílek slepičí
6 ks Vaječný žloutek slepičí
1 špetka Vanilka mletá
60 g Čokoláda hořká
Na formu
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Máslo čerstvé
Krém
100 g Cukr krupice
2 kávová lžička Káva Espresso
120 g Máslo čerstvé
0,1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 593 kcal
Kilojoule 2 482kJ
17% Sacharidy 61 g
47% Tuky 36 g
5% Sodík 91 mg
18% Bílkoviny 10 g

Sacherův dort s kávovým krémem postup přípravy receptu:

1

Máslo umícháme, přidáme cukr, žloutky, strouhanou citronovou kůru a vanilku a třeme cca 25 minut. Poté vmícháme nastrouhanou čokoládu, zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků, strouhané mandle a mouku.

2

Těsto rozetřeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy a ve středně vyhřáté troubě pečeme cca 45-60 minut.

3

Mezitím si připravíme krém - svaříme cukr ve vodě do husté směsi, přidáme černou kávu, necháme projít varem a pak vychladnout. Mezitím utřeme máslo a do něj za stálého míchání přilijeme prochladlý cukrový sirup.

4

Hotový korpus na dort necháme vychladnout, rozkrojíme, naplníme krémem, džemem a přelijeme rozpuštěnou čokoládovou polevou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept