Jednoduchý recept

Bábovka šlehačková

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Bábovka šlehačková 5 1
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 3898

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
150 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
2 polévková lžíce Hrozinky
1 hrst Kokos - mletý (Kopra)
0,5 ks Kypřicí prášek do pečiva
250 g Mouka polohrubá
80 g Ořechy vlašské
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
2 polévková lžíce Tuk
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 691 kcal
Kilojoule 2 890kJ
20% Sacharidy 70 g
56% Tuky 42 g
5% Sodík 92 mg
22% Bílkoviny 13 g

Bábovka šlehačková postup přípravy receptu:

1

Vymažeme tukem formu a vysypeme kokosem.

2

Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh.

3

V druhé míse ušleháme žloutky s cukrem, přidáme prosátou mouku, půl kypřícího prášku, vanilkový cukr, ořechy, šlehačku, citronovou kůru, rozinky a vše promícháme.

4

Přidáváme postupně tuhý sníh, zpracujeme ho do těsta, vlijeme do formy a pečeme v předehřáté troubě 45 minut na 180 stupňů.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Bábovka šlehačková
Opravdu velice dobrá bábovka, moc doporučuji vyzkoušet. Dala jsem jen o 20 g méně cukru, ale to už je na chuti každého. Já dávám všeobecně méně cukru, ale každý to má jinak. blink Rozinky a hlavně ořechy udělají báječnou chuť. Každopádně palec nahoru.sunglasses

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept