Pekařský řízek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pekařský řízek
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 390 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 g | Máslo čerstvé |
60 ml | Mléko polotučné |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
15 g | Sardelová pasta |
20 g | Sůl |
50 g | Tuk |
80 g | Vejce slepičí |
130 g | Vepřová uzená plec |
1000 g | Vepřový bok |
100 ml | Víno bílé |
700 ml | Voda pitná |
80 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 723,2mg |
---|---|
Cholesterol | 126,2mg |
Draslík | 220,5mg |
Vláknina | 536,0mg |
Vitamín A | 49,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Vepřový bok, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sardelová pasta, Vepřová uzená plec, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pekařský řízek postup přípravy receptu:
1 | Vepřový bůček opláchneme, zbavíme kostí a kůže a nakrájíme jej na plátky. |
2 | Plátky doširoka naklepeme a potřeme směsí syrového masa z uzené plece umletého spolu s žemlí vlhčenou v mléce, promíchanou s vyšlehaným máslem a vejci, sardelovou pastou a sekanou petrželovou natí. Směs osolíme a opepříme. |
3 | Plátky masa přeložíme na polovinu, aby vznikl tvar silnějších řízků. Naskládáme je do pekáče vymazaného tukem, mírně je osolíme, poprášíme moukou a prudce zapečeme. Podlijeme vodou a za občasného přelévání výpekem doměkka upečeme. |
4 | Nakonec řízky vyjmeme, šťávu přisolíme, přilijeme víno, převaříme a šťávu přecedíme na řízky. |