Jednoduchý recept

Pekařský řízek

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 390

Ingredience

60 ml Mléko polotučné
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Máslo čerstvé
1 g Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
15 g Sardelová pasta
20 g Sůl
50 g Tuk
80 g Vejce slepičí
130 g Vepřová uzená plec
1000 g Vepřový bok
700 ml Voda pitná
100 ml Víno bílé
80 g Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 701 kcal
Kilojoule 2 935kJ
3% Sacharidy 9 g
88% Tuky 66 g
47% Sodík 944 mg
25% Bílkoviny 14 g

Pekařský řízek postup přípravy receptu:

1

Vepřový bůček opláchneme, zbavíme kostí a kůže a nakrájíme jej na plátky.

2

Plátky doširoka naklepeme a potřeme směsí syrového masa z uzené plece umletého spolu s žemlí vlhčenou v mléce, promíchanou s vyšlehaným máslem a vejci, sardelovou pastou a sekanou petrželovou natí. Směs osolíme a opepříme.

3

Plátky masa přeložíme na polovinu, aby vznikl tvar silnějších řízků. Naskládáme je do pekáče vymazaného tukem, mírně je osolíme, poprášíme moukou a prudce zapečeme. Podlijeme vodou a za občasného přelévání výpekem doměkka upečeme.

4

Nakonec řízky vyjmeme, šťávu přisolíme, přilijeme víno, převaříme a šťávu přecedíme na řízky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept