Recept

Knedlíčková polévka čirá

  • Korea
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 170 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 140 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 39006

Ingredience

50 g Cibulka jarní
200 g Fazole
300 g Hovězí maso zadní
200 g Kapusta růžičková
153 g Mouka pšeničná hladká T 650
13 ml Olej stolní
10 g Petržel - nať
160 g Sýr sójový - Tofu
10 g Sůl
3,5 l Voda pitná
160 g Zelí Kimči
20 g Česnek
Kořenící marináda
5,5 g Cibulka jarní
5 ml Ocet vinný
9 g Sůl
6 g Česnek
Knedlíčková polévka čirá
32 ml Omáčka sójová
1 špetka Pepř černý mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 523 kcal
Kilojoule 2 189kJ
19% Sacharidy 68 g
13% Tuky 10 g
108% Sodík 2 g
68% Bílkoviny 38 g

Knedlíčková polévka čirá postup přípravy receptu:

1

Opláchnuté maso přivedeme k varu v hrnci s vodou a na mírném plameni ho vaříme dále 30 minut. Po této době přidáme k masu oloupanou cibuli a česnek a vaříme dalších 20 minut. Potom masový vývar odstavíme z ohně a zcedíme ho přes utěrku. Z mouky, vody a špetky soli uhněteme těsto, které zabalíme do vlhké utěrky a necháme ho 30 minut odpočinout. Zelné kimči očistíme, vyřízneme košťál a nasekáme ho najemno. Z nasekaného kimči vymačkáme šťávu. Sýr Tofu rozmačkáme v utěrce. Růžičkovou kapustu očistíme a opláchneme. Na pánvi usmažíme nerozmíchaná vejce tak, aby byl zachován oválný tvar žloutků a bílků. Usmažená vejce nakrájíme na kosočtverce. Sójový ocet smícháme s vodou a octem.

2

Prosolené fazolové klíčky povaříme 2 minuty v páře, nasekáme je na kousky a vymačkáme z nich vodu mnutím v utěrce. Uvařené maso nakrájíme na jemné kousky a smícháme ho s kousky zelného kimči, sýrem Tofu a vařenými fazolovými klíčky a tuto směs dochutíme kořením. Odpočaté těsto rozválíme a vykrájíme z něj kulaté placičky asi o průměru 8 cm. Na tyto placičky rozdělíme připravenou směs masa a zeleniny a přehnutím napůl z nich uděláme knedlíčky. Upevníme jejich okraje, aby při jejich vaření nevypadla náplň. Tyto knedlíčky potom dáme vařit do vývaru z masa. Když knedlíčky ve vývaru vyplavou na povrch, vaříme je další 4 minuty na mírnějším ohni. Hotový vývar nalijeme do misek nebo talířů, ozdobíme ho vaječnými nudlemi, sekanou petrželkou a zalijeme sójovým octem. Polévku podáváme teplou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept