Jednoduchý recept

Žitný chléb se semínky

  • Německo
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 39009

Ingredience

2 kávová lžička Droždí
30 g Lněné semínko
150 g Mouka pšeničná hladká
350 g Mouka žitná bílá
30 g Sezam - semena
1 kávová lžička Sůl
400 ml Voda pitná
30 g Dýňová semínka

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 456 kcal
Kilojoule 1 909kJ
22% Sacharidy 80 g
13% Tuky 10 g
15% Sodík 291 mg
23% Bílkoviny 13 g

Žitný chléb se semínky postup přípravy receptu:

1

Připravíme kvásek: Lžičku droždí nasypeme do mísy a zalijeme 50ml vlažné vody a 40ml vlažného mléka. Necháme pět minut rozpouštět a pak přidáme 50g pšeničné mouky. Pořádně zamícháme a dáme na 12 hodin kvasit na teplé místo. Kvásek by měl po půl dni nakysle vonět.

2

Potom připravíme těsto. Droždí nasypeme do 250ml vlažné vody a necháme pět minut rozpouštět. Přidáme obě zbylé mouky, kvásek, sůl, čtyři pětiny semínek a zalijeme 350ml vody. Pořádně zamícháme a opět půl dne necháme těsto pracovat na teplém místě pod utěrkou.

3

Těsto vyklopíme na pomoučený stůl a minimálně pět minut hněteme. Poté dáme těsto do vymazané formy na chléb a necháme ještě hodinu kynout.

4

Nakonec stačí potřít chléb mlékem, posypat zbytkem semínek, dát do trouby a hodinu a půl péct při teplotě 200 stupňů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept