Jednoduchý recept

Žitný chléb s kmínem

  • Německo
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 39010
Kategorie: Přílohy

Ingredience

2 kávová lžička Droždí
1 polévková lžíce Kmín celý
150 g Mouka pšeničná hladká
350 g Mouka žitná bílá
1 kávová lžička Sůl
400 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 367 kcal
Kilojoule 1 537kJ
21% Sacharidy 77 g
2% Tuky 2 g
15% Sodík 293 mg
17% Bílkoviny 10 g

Žitný chléb s kmínem postup přípravy receptu:

1

Připravíme kvásek: Lžičku droždí nasypeme do mísy a zalijeme 50ml vlažné vody a 40ml vlažného mléka. Necháme pět minut rozpouštět a pak přidáme 50g pšeničné mouky s kmínem. Pořádně zamícháme a dáme na 12 hodin kvasit na teplé místo. Kvásek by měl po půl dni nakysle vonět.

2

Potom připravíme těsto. Droždí nasypeme do 250ml vlažné vody a necháme pět minut rozpouštět. Přidáme obě zbylé mouky, kvásek, sůl a zalijeme 350ml vody. Pořádně zamícháme a opět půl dne těsto necháme pracovat na teplém místě pod utěrkou.

3

Těsto vyklopíme na pomoučený stůl a minimálně pět minut hněteme. Poté těsto vložíme do kilové formy na chléb a necháme ještě hodinu kynout.

4

Nakonec před pečením stačí navhlčit chléb mlékem, dát do trouby a hodinu a půl péct při teplotě 200 stupňů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept