Skládaný ořechový dort se šlehačkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skládaný ořechový dort se šlehačkou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 39024 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
250 g | Cukr moučkový |
120 g | Džem meruňkový |
50 g | Máslo čerstvé |
180 g | Mouka pšeničná hrubá |
100 g | Ořechy vlašské |
0,3 l | Smetana čerstvá ke šlehání |
10 ks | Vaječný bílek slepičí |
10 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Krém | |
---|---|
150 g | Cukr moučkový |
0,3 l | Smetana 33% (šlehačka) |
5 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 špetka | Vanilka mletá |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 490,7mg |
Draslík | 132,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Ořechy vlašské, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Cukr moučkový, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem meruňkový, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Smetana čerstvá ke šlehání, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vanilka mletá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Skládaný ořechový dort se šlehačkou postup přípravy receptu:
1 | Z bílků ušleháme tuhý sníh, do něj zašleháme cukr, zlehka vmícháme žloutky, mouku, strouhané ořechy a přikapeme rozpuštěné, prochladlé máslo. |
2 | Těsto rozdělíme do dvou máslem vymazaných a moukou vysypaných forem a upečeme dozlatova. |
3 | Mezitím si připravíme krém - ušleháme smetanu s cukrem, žloutky a vanilkou. Do hrnce si nalijeme vodu, přivedeme ji k varu, ztlumíme plamen a vložíme misku s krémem, který mícháme do zhoustnutí. Krém necháme vychladnout. |
4 | Upečený korpus rozřízneme na dva díly, první vložíme do suché dortové formy, potřeme částí krému, na něj složíme z druhého plátu nakrájené kostičky a přelijeme zbytkem krému. Zakryjeme druhým dílem, dort zatížíme a na studeném místě necháme do druhého dne ztuhnout. |
5 | Poté potřeme džemem a dozdobíme ušlehanou smetanou. |