Maďarská ztracená vejce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Maďarská ztracená vejce
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 39058 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
200 g | Lečo sterilované |
500 g | Listové těsto |
20 g | Máslo čerstvé |
30 ml | Ocet kvasný lihový |
10 ml | Olej rostlinný |
4 g | Paprika mletá sladká |
60 g | Petržel kudrnka |
20 g | Solamyl - bramborový škrob |
9 g | Sůl |
11 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 287,3mg |
Draslík | 175,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lečo sterilované, Listové těsto, Máslo čerstvé, Ocet kvasný lihový, Petržel kudrnka, Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Maďarská ztracená vejce postup přípravy receptu:
1 | Z listového těsta uválíme plát a vykrájíme z něj 10 plných koleček a 30 kroužků. Plné kolečko jako dno a vždy 3 kroužky na sebe slepíme bílkem, rozložíme na vymazané plechy a upečeme dorůžova ve středně vyhřáté troubě. |
2 | Mezitím přivedeme k varu osolenou vodu s octem a opatrně do ní vkládáme z namaštěné lžíce, aby to klouzalo, vejce a vaříme 5 minut. Vyjmeme vejce děrovanou naběračkou a uchováme v teple. Lečo smícháme se škrobovou moučkou, krátce povaříme, aby zhoustlo a uchováme teplé. Upečené taštičky naplníme lečem, navrh položíme vejce, osolíme, opaprikujeme a ozdobíme nasekanou petrželkou. Podáváme teplé. |