Piškotový dort s jablkovou nádivkou a rumovou polevou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Piškotový dort s jablkovou nádivkou a rumovou polevou
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 39069 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
150 g | Cukr moučkový |
150 g | Mouka pšeničná hrubá |
6 ks | Vaječný bílek slepičí |
6 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 špetka | Vanilka mletá |
Na formu | |
---|---|
20 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Krém | |
1 špetka | Citronová kůra |
0,5 ks | Citrony |
170 g | Cukr krupice |
250 g | Jablka |
80 g | Mandle |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
0,1 l | Voda pitná |
Poleva | |
200 g | Cukr moučkový |
3 polévková lžíce | Rum |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 98g |
---|---|
Cholesterol | 497,6mg |
Draslík | 272,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,9mg |
Vitamín E | 4,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Citronová kůra, Citrony, Cukr krupice, Jablka, Mandle, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Cukr moučkový, Rum, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vanilka mletá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Piškotový dort s jablkovou nádivkou a rumovou polevou postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme cukr se žloutky, strouhanou citronovou kůrou a vanilkou a třeme do zhoustnutí. Přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku. |
2 | Těsto rozdělíme do 2 vymazaných a moukou vysypaných forem a upečeme 2 plásty. Hotové vyklopíme, necháme vychladnout, spojíme jablkovým krémem a přelijeme rumovou polevou. |
3 | Na krém udusíme doměkka jablka ve vodě se 100 g cukru a šťávou vymačkanou z citronu. Prolisujeme žíněným sítem. V míse umícháme do husté směsi zbytek cukru se žloutky a strouhanou citronovou kůrou, přidáme prolisovaná jablka, strouhané mandle a tuhý sníh ušlehaný z bílku. Zlehka promícháme a naplníme dort. |
4 | Na polevu utřeme cukr s vroucí vodou a rumem dle potřeby. |