Kukuřičná kaše se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kukuřičná kaše se smetanou
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 39073 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
700 g | Mouka kukuřičná |
100 g | Slanina vepřová |
9 g | Sůl |
200 g | Sýr balkánský |
2 l | Voda pitná |
200 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 74g |
---|---|
Cholesterol | 43,8mg |
Draslík | 155,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 187,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Slanina vepřová, Sůl, Sýr balkánský, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka kukuřičná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kukuřičná kaše se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Přivedeme k varu 2 l osolené vody a tenkým pramínkem do ní za stálého míchání vsypeme kukuřičnou mouku, odstavíme a stále intenzivně mícháme. Slijeme přebytečnou vodu a kaši vlijeme na pekáč, který vložíme dosušit do vyhřáté trouby, ale nepečeme! Když je kaše kompaktní, vyklopíme ji na vál a nití rozřežeme na jednotlivé porce a rozdělíme na talíře. Posypeme rozdrobeným balkánským sýrem, polijeme zakysanou smetanou a vyškvařenou slaninou. |