Recept

Salát z červené řepy s pečenými jablky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 39077
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

200 g Červená řepa
1 ks Chilli paprička
1 polévková lžíce Citronová šťáva
300 g Jablka
150 g Mozzarella
1 dl Olej olivový extra panenský
1 ks Salát ledový
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 166 kcal
Kilojoule 694kJ
5% Sacharidy 17 g
11% Tuky 8 g
4% Sodík 74 mg
14% Bílkoviny 8 g

Salát z červené řepy s pečenými jablky postup přípravy receptu:

1

V hrnci s vodou uvaříme přibližně 40 minut omytou řepu, uvařenou scedíme, vychladlou nakrájíme na kostky, které dáme do mísy. Na pánev vylijeme olej, rozpálíme, přidáme nasekanou chilli papričku, na silné kostky nakrájená jablka a zprudka opečeme. Zprudka proto, aby jablka nenasákla hodně oleje.

2

Upečená jablka přelijeme přes cedník a vysypeme je do mísy s řepou, pokapeme citronovou šťávou, přidáme na kostky nakrájenou mozzarellu a jemně promícháme. Na talíř položíme list salátu ledového a doprostřed naporcujeme salát.

Poznámka

Podáváme jako studený předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
WeNdY96
Salát z červené řepy s pečenými jablky
Skvěllé blink

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept