Salát z červené řepy s pečenými jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z červené řepy s pečenými jablky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 39077 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
200 g | Červená řepa |
1 ks | Chilli paprička |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
300 g | Jablka |
150 g | Mozzarella |
1 dl | Olej olivový extra panenský |
1 ks | Salát ledový |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 349,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa, Chilli paprička, Citronová šťáva, Jablka, Salát ledový, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mozzarella, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z červené řepy s pečenými jablky postup přípravy receptu:
1 | V hrnci s vodou uvaříme přibližně 40 minut omytou řepu, uvařenou scedíme, vychladlou nakrájíme na kostky, které dáme do mísy. Na pánev vylijeme olej, rozpálíme, přidáme nasekanou chilli papričku, na silné kostky nakrájená jablka a zprudka opečeme. Zprudka proto, aby jablka nenasákla hodně oleje. |
2 | Upečená jablka přelijeme přes cedník a vysypeme je do mísy s řepou, pokapeme citronovou šťávou, přidáme na kostky nakrájenou mozzarellu a jemně promícháme. Na talíř položíme list salátu ledového a doprostřed naporcujeme salát. |
Poznámka
Podáváme jako studený předkrm.
Skvěllé