Jednoduchý recept

Příloha z červené řepy s křenem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 39082

Ingredience

30 g Cukr krupice
10 g Kmín celý
2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
2 l Voda pitná
300 g Červená řepa
200 g Řepa žlutá

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 108 kcal
Kilojoule 452kJ
6% Sacharidy 22 g
3% Tuky 2 g
10% Sodík 208 mg
4% Bílkoviny 2 g

Příloha z červené řepy s křenem postup přípravy receptu:

1

Červenou a žlutou řepu dobře omyjeme a v hrnci s vodou vaříme doměkka přibližně 40 minut. Uvařenou řepu scedíme, vychladlou oloupeme, na jemném struhadle nastrouháme do mísy a posypeme kmínem. Ocet, cukr a pomerančovou šťávu metličkou rozšleháme a zalijeme nastrouhané řepy v míse. Vše dobře promícháme, naplníme do sklenic, které zavíčkujeme a skladujeme na chladném místě.

Poznámka

Podáváme jako přílohu k vařenému, anebo pečenému masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept