Lilek smažený na kari - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilek smažený na kari
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 39087 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 polévková lžíce | Kari koření |
4 ks | Lilek |
200 ml | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
26% Kalorie 505 kcal
Kilojoule 2 114kJ
4% Sacharidy 15 g
73% Tuky 55 g
10% Sodík 199 mg
5% Bílkoviny 3 g
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 590,5mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 5,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kari koření, Lilek, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.

Lilek smažený na kari postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené lilky oloupeme a nakrájíme na plátky. Osolíme je a posypeme kari kořením. Necháme asi 1 hodinu odležet. |
2 | Na pánvi na rozpáleném oleji smažíme lilky po obou stranách dozlatova. |
3 | Vhodnou přílohou je bramborová kaše. |