Letní džuveč s tvarohem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Letní džuveč s tvarohem
Letní džuveč s tvarohem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 39091 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
60 g | Cibule |
100 ml | Mléko plnotučné |
40 ml | Olej rostlinný |
500 g | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Tvaroh jemný |
2 ks | Vejce slepičí |
125 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 125,2mg |
Draslík | 322,4mg |
Vláknina | 633,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 119,1mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 156,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Paprikové lusky čerstvé, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Letní džuveč s tvarohem postup přípravy receptu:
1 | V kastrole na oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné, na nudličky nakrájené papriky, osolíme, podlijeme trochou vody a podusíme asi 15 minut. |
2 | V misce smícháme rozšlehaná vejce s mlékem, rozdrobeným tvarohem, nasekanou petrželkou, solí a pepřem. |
3 | Podušené papriky rozložíme do pekáče, zalijeme tvarohovou směsí a zapečeme ve středně vyhřáté troubě. |
4 | Vhodnou přílohou jsou petrželkové brambory. |
Poznámka
Tvaroh můžeme nahradit brynzou.