Zeleninová polévka jemná s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová polévka jemná s vejci
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 39105 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
100 g | Cibule |
300 g | Kedlubna |
40 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
300 g | Mrkev kořen |
15 g | Pažitka |
2 g | Pepř černý mletý |
300 g | Petržel kořen |
1 ks | Polévkové kostky Vitana |
5 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 134,7mg |
Draslík | 651,6mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 7g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 119,5mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kedlubna, Pažitka, Petržel kořen, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Polévkové kostky Vitana mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zeleninová polévka jemná s vejci postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou a omytou petržel, mrkev a kedlubnu nastrouháme na středním struhadle, cibuli nakrájíme nadrobno, pažitku posekáme najemno. |
2 | V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, necháme zesklovatět a přidáme strouhanou zeleninu. Krátce orestujeme, zasypeme moukou, opražíme, zalijeme vodou, přidáme bujón v kostce a povaříme. Podle chuti osolíme, opepříme, přilijeme rozkvedlaná vejce, rychle rozmícháme, přidáme pažitku, necháme projít varem a podáváme. |