Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 39106

Ingredience

2 ks Cibule
800 g Cizrna konzervovaná
250 g Jogurt bílý
3 polévková lžíce Kečup
0,5 kávová lžička Kmín římský
0,5 kávová lžička Koriandr mletý
2 hrst Koriandr čerstvý
9 polévková lžíce Majonéza
1 polévková lžíce Med včelí
3 dl Olej olivový
3 polévková lžíce Omáčka Tahini
6 polévková lžíce Omáčka chilly
0,5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 hrst Petržel - nať
1 špetka Pomerančová kůra
1 polévková lžíce Pomerančová šťáva
0,5 kávová lžička Skořice mletá
4 polévková lžíce Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 354 kcal
Kilojoule 1 483kJ
14% Sacharidy 49 g
18% Tuky 14 g
35% Sodík 702 mg
18% Bílkoviny 10 g

Cizrnové míčky postup přípravy receptu:

1

Rozmixujeme nebo na masovém mlýnku pomeleme cizrnu s česnekem a cibulí. Přidáme na jemno nasekané bylinky, vmícháme olej, strouhanku, okořeníme a podle chuti dosolíme.

2

Z hmoty namočenýma rukama formujeme kuličky a smažíme je v rozpáleném oleji. Děrovanou naběračkou míčky vytahujeme z oleje a pokládáme na papírové utěrky, aby okapal přebytečný tuk. Napícháme na party párátka. Můžeme podávat s jogurovým nebo chilli dipem.

Poznámka

Servírujeme teplé. Jogurtový dip připravíme smícháním 250 g bílého jogurtu, 3 lžic sezamové pasty tahini, 1 lžíce medu, strouhané kůry, šťávy z půlky biopomeranče, půl lžičky pálivé papriky, půl lžičky skořice, soli a pepře. Na chilli dip smícháme 9 lžic majonézy, 6 lžic chilli omáčky, 3 lžic kečupu. Podáváme s chledem pita.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept