Recept

Candát zapečený se sýrem

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 39117

Ingredience

700 g Candát obecný
2 ks Cibule
30 ml Citronová šťáva
50 g Máslo čerstvé
2 dl Smetana 12% (konzumní)
100 g Sýr Ementál (Primátor)
9 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 352 kcal
Kilojoule 1 474kJ
2% Sacharidy 8 g
33% Tuky 24 g
44% Sodík 874 mg
45% Bílkoviny 25 g

Candát zapečený se sýrem postup přípravy receptu:

1

Candáta očistíme, pokapeme citronem a osolíme. Necháme asi 1 hodinu uležet. Poté ho asi 10 minut vaříme namírno v osolené vodě. Uvařenou rybu stáhneme z kůže, zbavíme páteře a kostí a rozpůlíme. Půlky vložíme do máslem vymazaného pekáče, hustě posypeme kolečky cibule, zalijeme rozpuštěným zbytkem másla a dáme péct do středně vyhřáté trouby. Když cibule začne růžovět a změkne, zasypeme nastrouhaným ementálem a zalijeme smetanou a dáme dál zapékat ještě na 15 minut.

Poznámka

1 hod. na uležení ryby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept