Recept

Mořský ďas s houbovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 39119
Kategorie: Maso

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Kedlubna
1 kávová lžička Kmín drcený
1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
1,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
450 g Mořský ďas
1 ks Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej sezamový
1 kávová lžička Pepř bílý
1 kávová lžička Pepř citronový
2 ks Šalotka
2 dl Smetana 33% (šlehačka)
250 g Smrže čerstvé
2 kávová lžička Sůl
0,5 dl Víno bílé
0,5 dl Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 491 kcal
Kilojoule 2 054kJ
8% Sacharidy 30 g
156% Tuky 117 g
28% Sodík 562 mg
41% Bílkoviny 23 g

Mořský ďas s houbovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Čerstvé smrže (nebo žampiony) očistíme, omyjeme, osušíme a pokrájíme na tenké plátky. Oloupeme kedlubnu, mrkev a šalotky. Omytou mrkev s kedlubnou pokrájíme na nudličky, šalotku nadrobno.

2

Filety z mořského ďasa omyjeme, osušíme a pokrájíme na menší porce,

3

osolíme, posypeme drceným kmínem a čerstvě pomletým citronovým pepřem.

4

V pánvi rozpálíme máslo s olejem a rybu osmažíme dozlatova. Smažíme ji přibližně 2-3 minuty, z každé strany, podle toho, jak jsou porce velké. Osmažené kousky opatrně vyjmeme z pánve, necháme okapat tuk a odložíme stranou do tepla.

5

Do vypečené šťávy dáme pokrájené smrže a asi 2 minuty restujeme. Přidáme zeleninu a za stálého míchání smažíme přibližně 2-3 minuty.

6

Poté směs zalijeme 2 dl smetany, 0.5 dl bílého vína a přilijeme 0.5 dl houbového bujónu, ve kterém jsme si rozmíchali 1 lžíci kukuřičného škrobu. Stále mícháme, přivedeme k varu a pomalu vaříme 2 minuty do zhoustnutí. Omáčku ochutíme solí, bílým pepřem a citronovou šťávou.

7

Do hotové omáčky vrátíme osmaženou rybu, prohřejeme a podáváme.

Poznámka

Jako příloha se nejlépe hodí ochucená dlouhozrnná rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept