Recept

Lahodné lososové filety s hříbky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 39122

Ingredience

150 g Brambory
700 g Filety z lososa atlantického
800 g Hříbky čerstvé
1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
0,5 kávová lžička Majoránka čerstvá
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej chilli
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
2,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
2 kávová lžička Sůl
1,5 kávová lžička Sůl mořská

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 728 kcal
Kilojoule 3 045kJ
5% Sacharidy 17 g
76% Tuky 57 g
57% Sodík 1 g
72% Bílkoviny 41 g

Lahodné lososové filety s hříbky postup přípravy receptu:

1

Filety z lososa omyjeme a osušíme. Rybu osolíme a posypeme bílým pepřem. Oloupeme 1 velkou bramboru, omyjeme ji a jemně nastrouháme do misky. Omyjeme čerstvou majoránku a snítku petrželky kudrnky. Lístky z majoránky otrháme a drobně posekáme. Petrželku odložíme na ozdobu. K nastrouhané bramboře přidáme 2-3 špetky soli a majoránku s 1 lžičkou maizeny. Promícháme a vytvořené těstíčko rozetřeme na 1 stranu lososových filetů. Očištěné a omyté hříbky osušíme a pokrájíme na plátky silné 2-3 mm. Pórek omyjeme, nakrájíme bílou část na tenká kolečka a zelenou část na tenké nudličky.

2

V zapékací míse si rozpálíme 2 lžíce másla s olejem. Filety položíme na rozpálený omastek potřenou bramborovou stranou. Smažíme je dozlatova z každé strany přibližně 2-3 minuty. Pak zapékací mísu s rybou dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme 10 minut při 180°C.

3

V pánvi si rozpálíme 1 lžíci másla a 1 lžíci chilli oleje. Na něm zprudka restujeme hříbky dozlatova. Restujeme je přibližně 2-3 minuty. Potom je osolíme mořskou solí a odstavíme z plotny.

4

Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku a patrně ji zamícháme k hříbkům.

5

Porce lososa dáme na teplé talíře, ozdobíme je lístky petrželky, přidáme k nim hříbky se šlehačkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept