Recept

Jahodový koláč se zakysanou smetanou

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Jahodový koláč se zakysanou smetanou 5 1
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (4%)
ID receptu: 39125

Ingredience

240 g Cukr moučkový
500 g Jahody zahradní
10 g Kypřicí prášek do pečiva
250 g Mouka pšeničná hladká
120 g Máslo čerstvé
3 g Sůl
2 ks Vejce slepičí
250 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 346 kcal
Kilojoule 1 447kJ
13% Sacharidy 47 g
22% Tuky 16 g
8% Sodík 154 mg
9% Bílkoviny 5 g

Jahodový koláč se zakysanou smetanou postup přípravy receptu:

1

Jahody omyjeme a nakrájíme na poloviny. Předehřejeme troubu na 180°C. Dno dortové formy o průměru 23 cm vyložíme pečícím papírem, stěny vymažeme máslem. Mouku smícháme s kypřícím práškem a špetkou soli. Vejce s cukrem utřeme do pěny. Do utřené směsi přidáváme střídavě po lžících máslo a mouku. Vzniklé těsto nalijeme do formy, poklademe jahodami a pečeme ve vyhřáté troubě.

2

Upečený koláč vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Potom ho vyklopíme z formy. Před podáváním pokapeme povrch zakysanou smetanou.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Jahodový koláč se zakysanou smetanou
Podobné ovocné koláče velice ráda peču ve formě s odnímatelným dnem. Tady v tomto receptu je na mě opravdu hodně cukru, doporučuji množství snížit, tak jak jsem to udělala já. Jahod mi stačilo o trochu méně. Těsto se dalo spíše rozetřít než nalít. Výsledek byl ale moc chutný.smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept