Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 39158

Ingredience

0,5 ks Citrony
220 g Cukr moučkový
100 g Kompot višňový
4 ks Mandle natural
200 g Mouka pšeničná hrubá
50 g Máslo čerstvé
6 ks Vaječný bílek slepičí
6 ks Vaječný žloutek slepičí
Na formu
20 g Mouka pšeničná hrubá
20 g Máslo čerstvé
Krém
260 g Cukr moučkový
200 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Rum
1 špetka Vanilka mletá
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 712 kcal
Kilojoule 2 979kJ
24% Sacharidy 85 g
49% Tuky 37 g
5% Sodík 93 mg
23% Bílkoviny 13 g

Malý dort s višněmi postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme 200 g cukru se žloutky, strouhanými hořkými mandlemi, nastrouhanou kůrou a vymačkanou šťávou z citronu a třeme cca 20 minut. Přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků a zbytku cukru, mouku a rozpuštěné, prochladlé máslo.

2

Těsto rozetřeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy a pečeme v rozehřáté troubě cca 45 minut. Hotový dort necháme vychladnout, vyklopíme, dvakrát rozřízneme, naplníme krémem a potřeme povrch i strany.

3

Zbytek krému dáme do kornoutu s trubičkou, dort dozdobíme a poklademe zavařenými višněmi.

4

Na krém si v nerezové misce ušleháme vejce se 110 g cukru a vanilkou, misku vložíme do hrnce s horkou vodou a ve vodní lázni metličkou šleháme do zhoustnutí. Necháme vychladnout. Mezitím umícháme máslo, přidáme zbytek cukru a vmícháme studený, vařený krém a rum.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept