Hovězí milagutannír - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí milagutannír
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 39165 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
500 g | Hovězí libové |
0,5 kávová lžička | Hřebíček |
3 kávová lžička | Kari koření |
2 polévková lžíce | Kečup |
1 kávová lžička | Kmín mletý |
50 g | Kokos - mletý (Kopra) |
50 g | Máslo čerstvé |
0,3 l | Mléko plnotučné |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Rýže loupaná |
0,3 kávová lžička | Skořice mletá |
2 špetka | Sůl |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 53,4mg |
Draslík | 400,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 11,6mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 262,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Hovězí libové, Hřebíček, Kari koření, Rýže loupaná, Skořice mletá, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Kmín mletý, Kokos - mletý (Kopra), Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hovězí milagutannír postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso nakrájíme na kousky, vložíme do vody, osolíme a necháme vařit. Stranou přivedeme k varu mléko smíchané s 1 dl vody a kokosem a svaříme na cca polovinu množství. Cibuli nakrájíme nadrobno a na rozpáleném másle orestujeme dozlatova. |
2 | Do hrnce přidáme koření, kečup a rýži a uvaříme doměkka. Poté vlijeme kokosové mléko a přisypeme osmaženou cibulku. |
3 | Polévku rozdělíme na talíře, dozdobíme tenkými plátky citronu a podáváme. |