Steak s jarní cibulkou a houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Steak s jarní cibulkou a houbami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39167 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
10 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
240 g | Houby čerstvé |
800 g | Hovězí kýta |
30 g | Máslo bylinkové |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
200 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 121,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,4mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Cukr třtinový, Hovězí kýta, Pažitka, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo bylinkové, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Steak s jarní cibulkou a houbami postup přípravy receptu:
1 | Hovězí kýtu nakrájíme na plátky, trošku naklepeme, osolíme a opepříme. |
2 | Na pánvi rozpustíme 2 lžíce másla a steaky na něm osmažíme. Poté je vyjmeme a udržujeme v teple. |
3 | Na pánvi rozpálíme 15 g bylinkového másla a 5 minut na něm restujeme omyté, očištěné a na plátky nakrájené houby a česnek. Takto připravenou směs přendáme do misky a udržujeme v teple. |
4 | Na pánev vložíme na kolečka nakrájenou jarní cibulku, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat, přidáme portské víno, hovězí vývar a 5 minut povaříme. Omáčka musí být hustá. |
5 | Nakonec do omáčky přidáme orestované houby s česnekem, přidáme tymián a zbytek bylinkového másla, vše osolíme a opepříme. Promícháme. |
6 | Steaky servírujeme na připravené talíře a přelijeme houbovou omáčkou. Sypeme najemno nasekanou pažitkou. |